O3 - Tananyag fejlesztés

A harmadik projekt fázisban került sort az online kurzus 4 moduljának tartalomfejlesztésére.

Az 1. modul a gondozók digitális készségeinek fejlesztésére összpontosít. A résztvevők egy önértékelést követően az aktuális készségszintjüknek megfelelően haladnak végig a modul számukra releváns tananyagelemein. A témák 4 digitális kompetencia köré csoportosulnak: Információ, Kommunikáció, Tartalom készítés, Biztonság.

Az aktív és egészséges idősödés a 2. modul témája, melyben kitérünk az idősek társadalmi megítélésére, a demográfiai változásokra és az aktív idősödés meghatározó tényezőire.

Az idősgondozást támogató technológiák bemutatása a célja a 3. modulnak. A partnerek által kiválasztott eszközök kerülnek bemutatásra, előre meghatározott szempontok szerint. Esettanulmányok, használati útmutatók, oktatóvideók színesítik a tartalmat.

A 4. modul a virtuális közösségekkel foglalkozik. Ebben a résztvevők megismerkednek a szociális hálózatokkal és a kapcsolódó technológiákkal, amelyeket hatékonyan lehet alkalmazni az gondozási folyamatban.

A kurzus tananyag tartalma részben ingyenesen elérhető, nyílt oktatási tartalmakból épül fel, részben pedig a szakértő partnerek saját fejlesztése. A projekt csapat készített többek között animációkat, kvízeket és gyakorló feladatokat különböző web 2.0 alkalmazások használatával, hogy ezáltal is motiválja a résztvevőket, valamint egyúttal biztosítsa a tananyag elsajátításának ellenőrizhetőségét.

További információkat a 3. hírlevél tartalmaz.

A tananyagból egy minta fejezet itt megtekinthető. A teljes tartalom az e-learning felületen érhető el, melyhez hozzáférést az edu@prompt.hu címre küldött levélben lehet kérni.