Rendezvények

A záró konferenciára Budapesten került sor, 2019. május 9-én.

A projekt koordinátor demográfiai változásokról és 21. századi idősgondozókról tartott bevezetőjét követően a Grandis kutatás eredményeivel ismerkedhetett meg a közönség, melynek fókuszában a 65 év felettiek digitális jelenléte, eszközhasználata állt.

Az idősödés pozitív aspektusait bemutató prezentációt egy okoseszközökről és mesterséges intelligenciával támogatott aktív idősödésről szóló bemutató követte. Délután a résztvevők az e-learning felületről és az online képzésről kaptak tájékoztatást.

2019. június 26-án a Guimel (francia partner) szervezésében került sor az e-learning felületet és az online kurzust bemutató eseményre.

A résztvevők visszajelzései alapján a tananyag megfelel a célközönségnek. A jelenlévők nagy többsége fontosnak tartotta, hogy a bemutatott képzést beillessze saját szakmai fejlődési programjába.

A francia partner által szervezett disszeminációs eseményre Bordeaux-ban került sor, 2019. május 31-én. A résztvevők betekintést nyerhettek az online kurzus tematikájába. A visszajelzések alapján az IKT alapú távgondozási rendszerekről szóló képzési prpgram létrehozása nagyon időszerű, és a négy modul a gondozók számára érdekes témákat tartalmaz.

A résztvevők az e-learning felületet vonzónak és könnyen navigálhatónak találták. Véleményük szerint a kurzusban kitűzött tanulási célok világosak, a tananyag jó lehetőséget biztosít a gyakorlatban történő tanulásra.

A dublini eseményre az ír projekt partner, az ICS Skills szervezésében 2018. november 7-én került sor.  A résztvevők tudatában voltak annak, hogy a demográfiai változások innovatív megoldásokat igényelnek az idősgondozásban, de kevés tapasztalattal rendelkeztek arról, hogy hogyan is működik ez a technológia a gyakorlatban.  

A rendezvény célja az volt, hogy a szükségletelemzésbe bevonjanak helyi érintetteket, azonosítsanak olyan speciális igényeket és problémákat amiket a demográfiai változások idéznek elő. A résztvevők részben informatikai cégektől érkeztek, részben informatika tanárok - alkalmat biztosítva arra, hogy az ő véleményüket összevethető legyen az idősek körében végzett felmérésből származó eredményekkel.

2017. október 25-én a SZÁMALK-SZALÉZI Szakgimnázium szervezésében került sor a GRANDIS XXI. projekt első hazai szakmai konzultációjára.

A szakmai konzultáció célja volt, hogy a magyar piacon elérhető, idősgondozásban lévő IKT eszközöket, alkalmazásokat megismerjük, továbbá, hogy a fejlesztőkkel, gyártókkal, szakértőkkel a jövőbeni együttműködést megalapozzuk. A szakmai nap résztvevői nagyon sokféle területről érkeztek. Az előadók a távgondozásban ajánlott, vagy már meglévő fejlesztéseket, alkalmazásokat mutatták be. A további meghívottak elsősorban az egészségügyi és szociális gondozásban dolgozók és a szakemberképzésben oktatók voltak.